Слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування стосовно колишнього міліціонера киїівського полку міліції особливого призначення «Беркут» та скеровано до суду обвинувальний акт.

Про це йдеться в повідомленні Держбюро розслідувань.

Зокрема зазначається, що«ексберкутівець» обвинувачується в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів та мітингів; перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та службовому підробленні.

Крім того, у кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні аналогічних злочинів ще одному колишньому працівнику цього ж спецпідрозділу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 листопада 2013 року колишні правоохоронці, перевищуючи свої службові повноваження та під час затримань вони застосували до потерпілих насильницькі дії, чим незаконно перешкоджали проведенню зборів та мітингів. В подальшому міліціонери склали рапорти про затримання, до яких внесли завідомо неправдиві відомості.

Раніше повідомлялося, що політична партія “Опозиційна платформа – За життя” та депутат від провладної фракції  “Слуга народу” Олександр Дубінський направили до суду подання щодо  відповідності Конституції закону про амністію учасників протестів на Майдані у 2013-2014 роках.

ІА "Вголос": НОВИНИ