[media=67764,67765] 

Офіційно в Україні Новий рік наступає одночасно, оскільки наша країна має затверджений часовий пояс. Однак, якби часові пояси креслили під лінійку, то українці святкували б Новий рік тричі: частина східних областей – на годину раніше Києва, центральна Україна – «вчасно», а захід країни – на годину пізніше.

Таким чином в Україні за «природним» часом Луганськ має повне право починати святкувати найраніше – о 23:22. Найпізніше «справжній» Новий рік приходить в Ужгород – о 00:30.

Мешканці Києва, які живуть майже посередині між самою східною і найзахіднішої точками України, «справжній» Новий наступає за дві хвилини до офіційного – о 23:58.

У Львові «справжній» Новий рік настає о 00:24.

Найбільше пощастило мешканцям селища Бородянка на Київщині – у них «справжній» та «офіційний» Новий рік приходять одночасно. Оскільки населений пункт розташований точно на 30-му меридіані, Новий рік наступає тут рівно в 00:00, як і належить.

Заступник директора астрономічної обсерваторії КНУ ім. Шевченко Ігоря Лук'яник склав графік приходу Нового року в усі обласні центри України.

Джерело: Репортер.Вести

Фото: Репортер.Вести

ІА "Вголос": НОВИНИ