У суботу, 15 квітня, в африканській країні Судан під час спроби державного перевороту виникла пожежа в аеропорту столичного міста Хартума. Зокрема, загорівся Boeing 737 українського лоукостера SkyUp.

Відповідне відео поширили в Мережі.

На ролику, опублікованому в Twitter, видно Boeing 737 SkyUp (Україна) і Airbus A330 Saudia (Саудівська Аравія), з яких виходить дим.

Як стало відомо, авіасполучення в районі столиці Судану було призупинене після того, як воєнізовані Сили швидкого реагування нібито взяли під контроль аеропорт і президентський палац.

За інформацією авіакомпанії, встановити стан літака та можливі пошкодження на цей час неможливо.

36 співробітників, які перебувають у країні, наразі знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок.

У МЗС закликали українців, що наразі проживають в Судані повідомити свої дані посольству України в Єгипті: за номером +20 100 00 396 48 або на пошту: [email protected], чи почесному консульству України в Хартумі: за номером +249 91 230 2520.

У разі загрози життю або здоров‘ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, українцям слід звертатися за вищевказаними контактами або на «гарячу лінію» МЗС України: +380442381588 або на пошту: [email protected].

До слова, під час бойових дій, які 15 квітня ведуть підрозділи суданської регулярної армії та воєнізоване угруповання Сил швидкого реагування (RSF), яке тісно співпрацює із російськими найманцями із ПВК «Вагнера», у столиці країни Хартумі загинуло щонайменше троє людей.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ