За її словами, сьогодні, 31 грудня 2009 року відбулася зустріч представників НАК «Нафтогаз України» та керівництва ВАТ «Львівгаз». Незважаючи на відсутність законних підстав від керівництва ВАТ «Львівгаз»  вимагали передати газові мережі в експлуатацію Львівській філії ДП «Нафтогазмережі» – структурі, яка на сьогодні немає ні ліцензії на транспортування і постачання природного газу за регульованим тарифом, ні відповідної матеріально-технічної бази для повноцінного обслуговування газопроводів.

Більше того, 25 грудня Президента України Віктор Ющенко наклав вето на дію Постанови КМУ від 10.06.09 № 775 «Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж», яка зобов’язує ВАТи з газопостачання та газифікації передати майно газорозподільних мереж (розподільні газопроводи, споруди на них, транспортні засоби спеціального призначення, а також проектно-кошторисна та виконавча документація), що згідно із законодавством України знаходиться у державній власності та не підлягає приватизації, на баланс ДП «Нафтогазмережі».

В. о. голови правління ВАТ «Львівгаз» Любомир Голубовський запропонував представникам НАК «Нафтогаз України» здійснити передачу газогонів області законним шляхом. Для початку, створити комісію для проведення інвентаризації майна за присутності представника НАК «Нафтогаз України», розробити чіткі механізми роботи газового господарства з газопостачання та газифікації в нових умовах, а також передачі повноважень та відповідальності за стабільне та безпечне газопостачання. Лише після цього «Львівгаз» матиме підстави для передачі газопроводів.

Усі ці пропозиції та спроби керівництва ВАТ «Львівгаз» порозумітися з НАК «Нафтогаз України» були проігноровані з боку монополії.

Такі дії керівництва Нафтогазу наштовхують на думку про те, що насправді про жодні покращення у газорозподільній галузі не йдеться, а лише робляться спроби дестабілізувати ситуацію з газопостачанням на Львівщині, зазначають у «Львівгазі».

ІА "Вголос": НОВИНИ