[media=146606,146607,146608] 

Про це у своєму «Facebook» написав заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

«По даному факту порушено кримінальне провадження. Усі причетні до захвату будівлі будуть встановлені. Винні будуть притягнуті до відповідальності», – написав він.

Як наголосив Аброськін, підч час спроби штурму в Жовтневому палаці саме відбувалось дитяче свято. 

«Просто жах, який виходить за межу можливого. Дехто вже не знає як до себе привернути увагу, тому готові на все, навіть наражаючи на небезпеку дітей. В Жовтневому палаці проходить дитяче свято й в цей час мітингуючи намагаються захопити цю будівлю. Свято для дітей в Жовтневому палаці триває, мабуть, їм і невідомо, що роблять поліцейські та нацгвардійці заради їх безпеки, заради безпеки мирних киян», – написав Аброськін.

Директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди, інформує «112 Україна».

За його словами, слідчі розпочали два кримінальних провадження (ст.341 і ст.345 ККУ) – замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд (карається позбавлення волі до 5 років) і погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років). Окрім того, зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.343 – перешкоджання діяльності правоохоронців.

Як писав «Вголос», учасники акції «Марш за імпічмент», намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, вибили двері будівлі, де саме проходило новорічне свято для дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ