В.о. міського голови Львова Зеновій Сірик розцінив рішення суду щодо поновлення Любомира Буняка на посаді міського голови як спробу дестабілізувати політичну ситуацію у Львова.

„4-годинне повернення Любомира Костянтиновича вже не стосувалося його самого особисто. Попри його людське бажання повернутися, яке я можу зрозуміти, було очевидно, що першочерговим у цьому є спроба політичної дестабілізації у місті”, — заявив Сірик сьогодні на прес-конференції у Львові.

Сірик вважає, що за поверненням Любомира Буняка стояли дві політичні сили: Львівські обласні організації ВО „Батьківщина” та СДПУ(О).

„І що мене найбільше вразило, то це об'єднання у завданні двох, здавалося б, непоєднувальних сил – „Батьківщини” та СДПУ(о), які єдині консолідовано працювали у сесійному залі”, - сказав Сірик.

Сірик вважає, що у цій ситуації названі ним політичні сили використовують Буняка як інструмент політичної боротьби.

„Мені особисто шкода Любомира Буняка, бо якщо раніше це було дійсно його боротьбою як екс-мера, то зараз він стає просто інструментом зовсім іншої – політичної боротьби. Але те, що відбулося у сесійному залі, дає впевненість говорити, що ситуація у Львові стабільна, і як би хто не намагався порушити цей спокій, я чітко впевнений, що це не вдасться”, – додав в.о. міського голови.

Як повідомляло агентство, 26 грудня Шевченківський суд Києва задовольнив судовий позов Любомира Буняка до міської ради Львова і визнав незаконність його звільнення з посади міського голови Львова.

29 грудня депутати Львівської міської ради вдруге проголосували за відставку Буняка.

Прес тайм





ІА "Вголос": НОВИНИ