Про це повідомила громадська організація «Відсіч» на своїй сторінці в Facebook.

«Перемога! Ми домоглися від СБУ заборони на в'їзд таким «зірковим» артистам-рашистам, як Нікіта Міхалков, Станіслав Говорухін, Надєжда Бабкіна, Міхаіл Задорнов, Ірина Алфьорова, Алєксєй Панін, Леонід Ярмольник. Ба, більше, згідно з нашими вимогами, СБУ звернулося до Мінкульту, який тепер має внести цих рашистів до Переліку осіб, які загрожують нацбезпеці», - йдеться у повідомленні «Відчісі».

«Чекаємо негайної реакції Міністерства культури України! Внесення цих негідників до «чорного списку» дозволить нарешті прибрати їхній «культурний» продукт з наших екранів», - додали в громадській організації.

На запит активістів СБУ надіслало відповідь із переліком російських діячів культури яким заборонено з'являтися на території України.

Активісти зазначили, що з поданих ними понад 600 заяв на російських артистів СБУ поки що розглянула понад 100. І в більшості випадків не виявила порушень з боку цих артистів.

«Зокрема, «чистими» виявилися такі вірні путінці як Алєксандр Панкратов-Чорний, Геннадій Хазанов, Лоліта Мілявська (хоча їй і заборонено в'їзд, але до «чорного списку» не внесено) та Фьодор Добронравов – останній не тільки підписав пропутінську заяву, не тільки на камеру заявив, що Крим – російський, а й відзначився побиттям українських активістів», - обурені у «Відсічі».

Нагадаємо, за останні кілька місяців буквально «зняли» з потягів й літаків Лоліту Мілявську, Олену Воробей, Олену Яковлєву і гурт Иванушки International.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ