Про це повідомляє «РБК Україна» з посиланням на «Wall Street Journal». 

Повідомляється, що американська сторона планує в цілому послабити для Франції обмеження, пов'язані з наданням розвідданих, таким чином сприяючи інтенсифікації авіаударів по позиціях "Ісламської держави", - розповіли джерела.

Глава Пентагону Еш Картер виступив за ослаблення обмежень щодо обміну даними з Парижем. За результатами розмови Картера і глави Міноборони Франції Жана-Іва Ле Дріана після терактів, офіційний представник американського відомства Пітер Кук повідомив, що "сторони погодилися здійснити конкретні кроки, які посилять тісне співробітництво у сфері проведення послідовної кампанії" проти ІДІЛ. Про яких саме "конкретні кроки" йде мова, він не уточнив.

Видання зазначає, що Франція не є учасником програми з обміну даними - зокрема, про ІДІЛ - "Five Eyes", в яку входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, велика Британія і США.

Нагадаємо, у ніч на 14 листопада в Парижі пролунали вибухи двох бомб, що кваліфікували як теракт. Спочатку повідомлялося, що загинуло щонайменше 150 людей. Проте пізніше прокуратура Парижа уточнила кількість жертв: 128 загиблих, 200 – поранено, з них 99 в критичному стані.

Після цього французька військова авіація завдала ударів по місту Рака, який вважається головним оплотом терористів Ісламської держави в Сирії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ