Військово-повітряні сили Сполучених Штатів Америки мають намір відправити надзвукові стратегічні бомбардувальники Rockwell B-1 Lancer в Норвегію.

Про це пише видання The Drive.

Варто зауважити, що американські бомбардувальники будуть розміщені "з прицілом на прилеглу Росію і Арктику".

У матеріалі видання йдеться про те, що літаки в модифікації B-1B вже наприкінці тижня прибудуть на норвезький аеродром Орланд.

Наголосимо, що даний аеродром знаходиться в 480 км від Північного полярного кола, тож цілком ймовірно, що розгортання військово-повітряних США в одній з країн Європи свідчить про те, що  Вашингтон прагне "працювати разом з союзниками по НАТО та іншими партнерами на північно-західних кордонах Росії, а також про здатність діяти на Крайній Півночі".

Відомо, що деякі льотчики уже прибули до скандинавської країни.

Генерал та командувача ВПС США в Європі та Африці Джеффі Харрігян наголосив, що прагнення та здатність Штатів підтримати своїх союзників і партнерів мають надважливе значення для загального успіху.

Він також додав, що Америка цінує партнерські відносини з Норвегією та сподівається, що у майбутньому сторонам вдасться зміцнити колективну оборону.

Крім того, на цій військовій базі буде розширено парк винищувачів-невидимок F-35A Королівських ВПС Норвегії.

Журналісти підмітили, що станом на сьогодні Російська Федерація активно займається посилення сил Північного флоту, у зв'язку з чим в Норвегії почастішає присутність американських субмарин.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ