Посольство США в Москві не видало візи десятьом членам російської делегації, яка повинна була супроводжувати главу МЗС РФ Сергія Лаврова у поїздці в Нью-Йорк для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсанть«.

Про те, що росіяни не отримали візи, виданню розповів глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов. Депутат повідомив, що візи не отримали він, його колега з Держдуми Леонід Слуцький і 8 співробітників МЗС РФ, включно з головним перекладачем і главою генерального секретаріату МЗС РФ Сергієм Бутіним.

За словами Косачова, у візах напряму не відмовили. Членам делегації не повернули в строк паспорти, які зараз перебувають в посольстві.

Косачов назвав ситуацію скандальною і пообіцяв »жорсткі кроки по лінії МЗС«.

»Це чергова вкрай деструктивна ініціатива американської сторони, яка ці відносини навіть на таких практичних сюжетах заганяє в глухий кут. Американці радикальним чином порушують свої зобов'язання", - сказав він.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виданню, що кілька членів офіційної російської делегації не отримали американську візу для участі в Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, що Зеленський провів першу зустріч у США.

ІА "Вголос": НОВИНИ