Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яку він зробив після розмови з британським колегою Борисом Джонсоном, передає Укрінформ.

«Ми повністю довіряємо розслідуванню у Великій Британії та його оцінкам, що Росія, схоже, несе відповідальність за атаку з використанням нервово-паралітичних реагентів, що мала місця минулого тижня в Солсбері», - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він наголосив, що подібного роду замахи на вбивство приватних громадян не мають жодних виправдань.

«Ми обурені тим, що Росія, як виявляється, знову була втягнута в таку поведінку. Від України до Сирії, а тепер і в Великій Британії, Росія продовжує бути безвідповідальним чинником нестабільності у світі, що відверто нехтує суверенітетом інших держав та життям їхніх громадян», - наголошується в заяві.

При цьому Держсекретар США підкреслив, що всі замовники та виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності.

«Ми й надалі солідарні з нашими союзниками в Сполученому Королівстві та продовжимо тісно взаємодіяти у наших відповідях», - підкреслив державний секретар США.

Як відомо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

ІА "Вголос": НОВИНИ