США та Британія – найкращі стратегічні партнери України сьогодні, з якими треба домовлятися першочергово. Натомість «нормандський» та «мінський» формати є неефективними.

Про це в ефірі «Право на владу» у четвер, 17 липня, заявив лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Він зазначив: коли був керівником фракції «Свободи» у Раді, а Петра Порошенка обрали президентом України, під час зібрання керівників фракцій ставив йому запитання: «Пане президенте, дайте відповідь: «Що робить в Мінську кум Путіна Медведчук, Шуфрич та Кучма? Ви думаєте, що ці люди від імені України нам домовляться про взаємостосунки з Московією?».

На це він, як розповів Тягнибок, отримував відповідь, мовляв, «така ситуація, інших людей відправити не можуть».

«Саме з того дня ми наполягали, що «Мінськ» – це пусте. 5 років минуло - і «Мінськ» проказав свою неефективність. Ба більше: неефективним виявився ще й «нормандський» формат, де представлені Німеччина і Франція, бо вони від початку займали проросійську позицію через бізнес», - додав лідер ВО «Свобода».

Тому, за його словами, треба повертися до іншого формату переговорів, і це саме є завданням президента. Тягнибок умовно назвав цей формат «будапештським». І уточнив: «США та Британія – найкращі стратегічні партнери України сьогодні, з якими треба домовлятися першочергово».

ІА "Вголос": НОВИНИ