Документ внесений на сайт Федерального реєстру США, але буде опублікований 10 травня. 

Загалом санкції запроваджуються стосовно 28 осіб і структур, окрім російських під санкції підпадають оборонні структури Ірану, Північної Кореї, Китаю, а також компанії з Туреччини і Саудівської Аравії.

Згідно з документом, США встановили, що низка іноземців та іноземних організацій займаються діяльністю, яка є підставою для застосування обмежувальних заходів, відповідно до закону про нерозповсюдження зброї масового знищення.

«Закон передбачає покарання іноземних юридичних та фізичних осіб за продаж або придбання у Ірану, Сирії чи Північної Кореї товарів, послуг або технологій, які потенційно можуть зробити внесок у розвиток зброї масового знищення», - йдеться у документі.

З російських структур у чорний список, зокрема, увійшли навчальний центр зенітних ракетних військ в Гатчині, 18-й Центральний науково-дослідний інститут Міністерства оборони РФ в Курську, Конструкторське бюро приладобудування в Тулі, 183-й гвардійський зенітний ракетний полк, Науково-виробничий концерн «БАРЛ», а також Головне управління Генерального штабу (колишнє ГРУ).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ