Про це повідомив міністр оборони України Полторак, інформує РБК-Україна.

За його словами, після прийняття Україною закону про національну безпеку США провели аналіз документа. Також були позитивні відгуки у реформуванні збройних сил України.

«Найближчим часом США нададуть допомогу Україні для укріплень обороноздатності української армії, для поставки озброєння, техніки, оснащення на 100 мільйонів доларів», – зазначив Полторак.

Він повідомив, про що вдалося домовитися з міністрами оборони США і Великобританії. За його словами, він разом з британськими колегами відпрацьовує питання, що саме повинна поставляти Великобританія для Збройних Сил України.

«Міністр оборони Великої Британії буде з візитом в Україні у жовтні місяці, і ми розглядаємо питання», – наголосив глава Міноборони.

Полторак також поділився інформацією про співпрацю з міністром оборони Канади. Їм вже вдалось сформувати й підписати декілька договорів про поставку озброєння для України. Окрім цього, міністр також розповів про хід співпраці України та Польщі в оборонному комплексі:

«У нас є тісна співпраця у військово-технічній сфері, а також є питання, пов'язані зі створенням, навчанням і підготовкою спільної бригади україно-польсько-литовської», – сказав Полторак.

Він також заявив, що Північноатлантичний альянс готовий розглядати не лише питання допомоги, але й прискорення вступу України до НАТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ