Мова йде про техніку і військові навчання, повідомила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю виданню «Цензор.нет».

«За останні три роки ми (США, – ред.) надали допомогу у формі навчання та техніки на 750 мільйонів доларів. Причому мені і ваші генерали, і наші генерали кажуть, що найбільш ефективна частина цієї допомоги – навчання. Можливо, вона не сама захоплююча з усього, що ми робимо разом, але, думаю, найефективніша», – сказала вона.

За словами посла, українські військовослужбовці також отримували військову техніку, зокрема окуляри нічного бачення і радари.

«І ви бачили, що і в Авдіївці, і в інших місцях українські військові змогли скористатися цією дуже сучасною військовою технікою собі на користь, на полі бою. А коли українські військові приходять до нас з питаннями щодо техніки, ми завжди їх уважно вислуховуємо і розглядаємо можливі варіанти», – зазначила Йованович.

В інтерв'ю посол також підкреслила, що за останні три роки українська армія досягла значних успіхів.

«За останні три з половиною роки ми бачимо, як українська армія, в тому числі з допомогою США та інших країн, стала боєздатною, наприклад, вона змогла ефективно відбити напад російських маріонеткових військ на Авдіївку у січні-лютому цього року. Так що, як на мене, видно чіткий прогрес можливостей українських військових, і це принципово важливо для розвитку країни», – прокоментувала дипломат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ