Як повідомляють у CNN, місцеві ЗМІ назвали бурю «монстро-штормом» і вказують на те, що вона може стати найпотужнішою за останні десятиліття, пише УНІАН.

За оцінками влади, на шляху «Джонаса» опинилися 85 млн людей на східному узбережжі США. В епіцентр потужного зимового циклону також потрапили столичний регіон та сусідні штати – Вірджинія, Пенсільванія і Меріленд. Без електроенергії залишаються понад 130 тис. осіб.

У штатах Арканзас, Кентуккі, Північна Кароліна і Теннессі буран призвів до численних ДТП і багатокілометрових заторів. Станом на вечір п'ятниці лише у штаті Вірджинія сталося близько тисячі ДТП. В аваріях загинули 10 осіб. Пошкоджено 793 автомобілі.

За прогнозами метеорологів, упродовж вихідних у Вашингтоні може випасти до 1 м опадів. Через це представники влади міста повідомити про тимчасове припинення роботи автобусів і метрополітену до ранку понеділка.

Через снігову бурю оголошено надзвичайний стан в Джорджії, Меріленді, Пенсільванії, Теннессі, Кентуккі, Північній Кароліні, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Вірджинії та Західній Вірджинії.

ІА "Вголос": НОВИНИ