Адміністрація президента Трампа висловила підтримку учасникам протестів в Ірані, які виступають проти урядової корупції та економічних проблем у країні. Про це повідомляє «Голос Америки».

Так, коли 28 грудня на вулиці іранських міст вийшли протестувальники, послання американської адміністрації було однозначним. Віце-президент Майк Пенс сказав: «Я можу запевнити вас, що Сполучені Штати і весь світ стоїть пліч-о-пліч іранського народу, який хоче кращого, успішного і вільного майбутнього».

Крім того, в інтерв'ю віце-президент Пенс відмітив яскравий контраст між відповіддю нинішньої адміністрації Трампа та адміністрацією колишнього президента Барака Обами під час протестів в Ірані після суперечливих президентських виборів.

Проте деякі експерти попереджають, що накладення санкцій і відмова від ядерної угоди, за всіма ознаками, може спричинити небажану зміну у фокусі іранських протестувальників від економічних проблем до критики на адресу Сполучених Штатів.

Як відомо, у великих містах Ірану з 28 грудня проходять антиурядові акції протесту. Демонстрації почалися минулого тижня. Учасники акцій протестують проти складної економічної ситуації, а також проти керівництва країни. 

Влада Ірану заблокувала доступ до додатку Instagram і месенджера Telegram на тлі акцій протесту населення. 

Громадянам України, які перебувають в Ірані, радять бути уважними, уникати місць масового скупчення людей та бути готовими до перевірки документів.

ІА "Вголос": НОВИНИ