Про це повідомив американський щотижневик Time із посиланням на доповідну записку керівництва ВМС США, яку отримав у своє розпорядження, пише Укрінформ.

«Військово-морські сили США розробляють плани зі зведення величезних центрів утримання для десятків тисяч іммігрантів на віддалених базах у Каліфорнії, Алабамі й Аризоні, що розширює завдання для військових у реалізації політики «нульової терпимості» президента Трампа», - зазначає видання, цитуючи документ, підготовлений для затвердження міністром ВМС США.

У ньому йдеться, зокрема, про наміри побудувати «тимчасові й прості» наметові містечка для утримання 25 тис. мігрантів на залишених аеродромах у штаті Алабама, неподалік кордону з Флоридою. Крім того, документ передбачає будівництво табору на 47 тис. людей у районі колишньої бази ВМС «Конкорд» біля Сан-Франциско, а також ще одного об'єкту на 47 тис. людей на полігоні морської піхоти Кемп Педлтон на півдні Каліфорнії. У планах також – розгляд можливості створення можливостей для поки що невизначеної кількості мігрантів на авіабазі ВМС біля Юми, штат Аризона. 

При цьому передбачається, що витрати ВМС на будівництво і обслуговування лише одного об'єкта на 25 тис. людей становитимуть близько $233 млн протягом шестимісячного періоду. 

Попри те, що військові поки що не отримали офіційного наказу на зведення таборів для утримання такої кількості іммігрантів, вже зараз зрозуміло, що вони разом з іншими урядовими структурами також залучаються до виконання політичних завдань кабінету Трампа. Формально, для реалізації плану необхідне відповідне звернення Міністерства внутрішньої безпеки США.

ІА "Вголос": НОВИНИ