Адміністрація президента США Дональда Трампа готується запровадити мита щодо китайських товарів, зокрема продукції технологічного та телеком-секторів, обсяг імпорту якої з КНР сягає 60 мільярдів доларів. Про це у вівторок, 13 березня, повідомляє агенція новин Reuters з посиланням на власні джерела, – пише DW.

Зазначається також, що мита запровадять переважно щодо побутової електроніки, і вони можуть охопити аж до 100 продуктів. У Білому домі коментувати таку можливість відмовилися.

Утім, сам Трамп неодноразово закидав Китаєві несправедливу торговельну політику, а його адміністрація вже запровадила низку протекціоністських заходів, зокрема щодо імпорту сталі та алюмінію.

У торговельному балансі між США та Китаєм останній має перевагу в 375 мільярдів доларів. Під час останніх перемовин Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпінем ця тема порушувалася, проте конкретних обіцянок сторони не робили. Можливі нові заходи Вашингтона обговорюються на тлі торговельної суперечки з Євросоюзом.

Як писав «Вголос», США запровадили мито на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) для продукції всіх країн, за винятком Канади і Мексики. Для цих країн передбачено виключення терміном на 30 днів з опцією пролонгації.               

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ