Про це з посиланням на німецьких, американських та європейських урядовців повідомляється на сайті телеканалу n-tv.de.

«США не хочуть проекту трубопроводу Nord Stream-2, але вони не можуть його зупинити. Проте вони погрожують Європі торговою війною, якщо Німеччина продовжуватиме триматися за цей проект», - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, Трамп під час зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель минулого місяця нібито заявив, що Німеччина повинна припинити підтримувати трубопровід Nord Stream-2, і тоді США готові розпочати обговорення з Європейським Союзом за новою торговою угодою. Таким чином, можна було б уникнути трансатлантичної торгової війни, яка може розгорнутися вже з 1 червня, з якого Вашингтон планує ввести мита на імпорт сталі та алюмінію.

Раніше США оголосили про санкції проти європейських компаній, які будуть зайняті в проекті, що зустріло критику з боку німецького бізнесу. Зараз позиція Берліна полягає в тому, що Україні має бути гарантовано транзит російського газу до Європи по її території в разі прокладення трубопроводу. При цьому Москві і Києву пропонується самим прийти до взаємоприйнятної угоди.

Між тим, компанія «Nord Stream 2 AG» повідомила у вівторок про початок підготовчих робіт на морській ділянці газопроводу для подальшої трубоукладки в затоці Грайфсвальд.

ІА "Вголос": НОВИНИ