Про це написав у своєму Twitter начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Уряд США все ще стурбований тим, що терористи намагаються нападати на громадян США, зокрема дітей. Терористи можуть використовувати різноманітні тактики, такі як насильницькі напади та викрадення людей. В минулому вони використовували ножі, вогнепальну зброю та транспортні засоби для наїзду. Вони можуть мати на меті напади на школи, лікарні, церкви, туристичні місця, транспортні вузли та інші громадські місця», - йдеться у повідомленні на сайті посольства США у Фінляндії. 

Як пише «Європейська правда», аналогічна довідка з'явилася також на сайті американського посольства у Швеції. У текстах не пояснено, з чим пов'язана терористична загроза. Посольства в Данії і Норвегії поки нічого схожого не публікували.

Поліція Фінляндії припустила в інтерв'ю виданню Helsingin Sanomat, яке першим повідомило про інформацію посольства, що це звичайне загальне попередження, яке дипломатичне відомство США поширює перед сезоном відпусток, коли велика кількість американців прямує до Європи.

За словами поліції, оцінка терористичної загрози в Фінляндії продовжує залишатися на рівні два за шкалою від одного до чотирьох.

ІА "Вголос": НОВИНИ