Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при організації Гаррі Каміан, повідомляє Укрінформ.

«Ми із занепокоєнням відзначаємо засудження окупаційною владою 16 січня українського активіста Володимира Балуха за безпідставними звинуваченнями у зберіганні озброєння, щоб помститися за те, що він вивішував українські патріотичні символи», – заявив Каміан.

Представник США також звернув увагу, що повторний суд виніс Балуху такий же вирок, який був і до апеляції. Він підкреслив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Ми не сприймаємо й ніколи не визнаємо російської окупації та її заяв про анексію Криму. Кримські санкції проти Росії залишатимуться чинними, доки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні», – сказав Каміан.

Нагадаємо, 16 січня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд в Криму засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. гривень).
 

ІА "Вголос": НОВИНИ