Про це повідомляє Голос Америки.

«Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів наносити точні удари по цілях, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада», - сказав президент США.

Трамп підкреслив, що США продовжать діяти до тих пір, поки Сирія не припинить використовувати хімічну зброю.

Президент США підкреслив, що Сполучені Штати не мають наміру намагатися отримати постійну присутність в Сирії.

Як пояснив президент, США «не здатні очистити світ від зла або діяти скрізь, де править тиранія». Він додав: «ми спробуємо зробити (Близький Схід - ред) краще, але це неспокійне місце. США будуть партнером і другом. Але майбутнє регіону - в руках його жителів».

Трамп поклав провину за дії режиму Асада - на Росію. Він підкреслив, що Москва повинна зробити вибір: продовжувати діяти так, як вона діє сьогодні («йти вниз темним шляхом»), або приєднатися до сім'ї цивілізованих націй. Президент США нагадав, що у 2013 році Росія обіцяла, що Сирія позбавиться від своїх запасів хімічної зброї.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розпорядилася, щоб британські війська завдали удари, щоб зменшити можливості сирійського режиму використовувати хімічну зброю.

Тереза Мей підкреслила: «Ми не можемо допустити, щоб використання хімічної зброї стало нормою в Сирії, на вулицях Сполученого Королівства або де-небудь у світі».

Як повідомляв «Вголос», щонайменше 70 людей померли внаслідок хімічної атаки 7 квітня в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті.

Згодом президент США Дональд Трамп заявив, що США застосують військову силу у Сирії у відповідь на хіматаку. Натомість у Росії наголосили, що залишають за собою право збивати всі ракети і знищувати джерела вогню у випадку агресії США проти Сирії.

Як відомо, військове командування США розглядало у якості можливих цілей для ударів у Сирії вісім об'єктів.

ІА "Вголос": НОВИНИ