Про це пише Еспресо із посиланням на WDRB.com.

Минулого тижня мер Луїсвілля Грег Фішер заявив, що хоче створити в місті першу в США систему повітряної розвідки для збору інформації на місці події. Дрони будуть прив'язані до вже існуючої системи ShotSpotter, яка реагує на звуки стрілянини.

На думку чиновників, камери відеоспостереження менш ефективні, адже не охоплюють 100% території міста. До того ж, виникають питання збереження приватного життя, якщо камери працюють цілодобово. Дрони ж навпаки – будуть летіти тільки тоді, коли ShotSpotter фіксує стрілянину.

Грег Фішер також подав заявку на участь міста у федеральній програмі підтримки безпілотних повітряних систем (U.S. Unmanned Aerial System Integration Pilot Program). Всього заявки подали понад 300 міст, але фінансування отримають тільки п'ять. У Луїсвілла досить опрацьована ідея, тому він може стати першим американським містом, в якому запрацюють «повітряні камери».

Але спочатку система повинна отримати дозвіл від авіаційної влади (FAA). «Ми хочемо поліпшити суспільну безпеку, і за допомогою технологій це можна зробити розумніше», – говорить Фішер.

Як писав «Вголос», раніше лабораторія реактивного руху NASA в Каліфорнії провела експеримент, щоб з'ясувати, хто швидше і краще керує безпілотним літальним апаратом – штучний інтелект чи професійний пілот. Дрони зі штучним інтелектом показали себе як більш обережні «пілоти» – вони літали плавно і послідовно.

У вересні командування космічної та протиракетної оборони Армії США випробувало лазерну установку ATHENA, призначену для знешкодження дронів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ