За словами координатора німецького уряду з питань трансатлантичних відносин Петера Баєра, чиновник з адміністрації Дональда Трампа повідомив йому під час зустрічі у Вашингтоні минулого тижня, що вірогідність запровадження санкцій через «Північний потік-2» висока, пише Bloomberg.

«Тягар трансатлантичних відносин збільшиться», – сказав Баєр, додавши, що побудові «Північного потоку-2» опирається цілий політичний спектр у Вашингтоні, який включає Сенат, Палату представників і Білий дім.

Загострення американсько-німецького конфлікту через російський газопровід, який збільшить прямий потік російського газу в Німеччину, стало ще однією проблемою, яка постала між країнами поруч з суперечками щодо торгівлі, витрат на оборону і ядерну угоду з Іраном.

За словами Баєра, неназваний американський чиновник розповів йому, що США можуть накласти санкції за «Північний потік-2» відповідно до законодавства, яке було ухвалене минулого року проти російських енергетичних проектів з метою покарати Росію за вторгнення в Україну і втручання в американські вибори в 2016 році.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр сказав телеканалу ARD, що США повинні розуміти, що Європа «буде захищати свої економічні інтереси», дсеред яких він розглядає і «Північний потік-2».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ