Як повідомляє t-online.de., відповідний лист підписали 10 сенаторів-республіканців і відправили послам Німеччини, Франції і Великої Британії у Вашингтоні.

У листі, серед іншого, сенатори Марко Рубіо і Тед Крус висловлюють заклопотаність у зв'язку з тим, що європейські уряди можуть розробляти плани «обходити або підривати санкції».

«Такі спроби слід розглядати як особливо тривожні. Адже санкції аж ніяк не нові - вони прийняті на основі законів, які Конгрес США прийняв багато років тому, серед іншого, щоб стримати іранську ракетну програму. Закони були підписані президентом США Бараком Обамою і відновлені президентом США Дональдом Трампом», - йдеться в листі.

У червні уряди Німеччини, Франції та Британії вимагали звільнення своїх компаній від санкцій США, проте не домоглись бажаного. Вони також хочуть зберегти ядерну угоду з Іраном після виходу з неї США і допомогти Ірану економічно.

Як відомо, на початку травня Дональд Трамп оголосив про вихід США зі Спільного всеосяжного плану дій - ядерного угоди, укладеної в 2015 році між Іраном і «шісткою» міжнародних посередників (Росія, США, Великобританія, Китай, Франція і Німеччина), а також про відновлення санкцій щодо Тегерану. 

ІА "Вголос": НОВИНИ