У документі, представленому групою конгресменів на чолі зі Співголовою Конгресового українського комітету Марсі Каптур та членом Комітету закордонних справ Палати представників Еліаною Рос-Летінен, засуджуються порушення Росією міжнародного права, зокрема дестабілізуючі дії Кремля в Україні та регіоні, що тривають, а також цінностей, на яких заснована ФІФА.

Про це повідомляє посольство України в США.

Конгресмени нагадують про те, що російська агресія і незаконна окупація частин території України призвели до загибелі понад 10 тисяч осіб, спричинили 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб та утиски кримських татар як корінного населення Криму.

Наголошується, що Сполучені Штати Америки та міжнародне співтовариство повинні продовжувати робити так, щоб Росія відповіла за свої вчинки і зазнала покарання за порушення міжнародного права, а також вживати заходів для попередження подальших дестабілізуючих дій Кремля.

Американські законодавці, зокрема, закликають Міжнародну федерацію футболу надати детальні публічні роз'яснення, чому вона продовжує планувати проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії, беручи до уваги те, що РФ залишається під міжнародними санкціями за триваючу агресію проти України та незаконну окупацію Криму.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ