У суботу, 19 травня, об 11:00, мешканці міста зберуться на велику толоку та дитячий футбольний турнір «Кубок відродження «Торпедо». Головна мета заходу - разом і спільно добитися повернення стадіону з приватної власності на користь громади Львова.

«Треба, щоб місто арену викупило для суспільних потреб. Це є чудовий об'єкт спортивної інфраструктури. З великою історією. Мусимо його відстояти, аби там не було ново буду», - йдеться у повідомленнях місцевих активістів у соцмережах.

Депутати Львівської міськради Віталій Свіщов, Сергій Івах та Петро Адамик (фракція БПП «Солідарність» - ред.) з початку роботи  нинішнього  скликання активно зайнялися вирішенням цього питання, було подано низку  запитів задля збереження спортивної інфраструктури у місті Львові. За їхніми словами, «Торпедо» можна перетворити у мультифункційний стадіон.

«Щодо стадіону «Торпедо» я спілкувався із Держсекретарем Міністерства молоді і спорту Олегом Немічновим. Він як легкоатлет сказав і знає точно, що цей стадіон по розташуванню і по розі вітрів є дуже доброю легкоатлетичною базою. Його можна зробити мультифункційним, щоб там і футбол був, і легка атлетика. Це було б дуже добре для тамтешнього району, бо він є тяжкий інфраструктурно», - розповів депутат ЛМР Петро Адамик.

Додамо, що понад десять років цей стадіон використовують для тренувань дітей і підлітків двох футбольних клубів – ФК «Вікторія» та «Покрова». Щодня тут відпочивають місцеві мешканці, гуляють маленькі діти.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ