Оболонський районний суді Києва почне оголошувати вирок екс-президенту України Віктору Януковичу, котрого обвинувачують у державній зраді, у четвер, 24 січня.

Про це повідомляє прес-служба Оболонського районного суду Києва.

Засідання суду, під час якого відбудеться проголошення вироку, розпочнеться о 9.00 у залі судових засідань № 15.

Як відомо, Віктора Януковича звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 111  (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Як писав “Вголос”, 18 листопада російські ЗМІ поширили інформацію, що Януковича ушпиталили “у знерухомленому стані з підозрою на травму хребта та травму коліна, які він отримав під час гри в теніс на одному з підмосковських кортів”.

Зазначається, що Януковича відправили до реанімації НДІ “швидкої допомоги” ім. Скліфосовського, а потім перевели до приватної клініки.

18 листопада захисники обвинуваченого повідомили, що Янукович не прийде на суд із останнім словом, бо в нього “важка травма”.

Через це засідання, на якому Янукович укотре мав сказати останнє слово, перенесли на 5 грудня. Однак обвинувачений екс-президент так і не вийшов на відеозв'язок.

Як відомо, обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович утік із України 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ