Про це інформує об'єднання «Кримська солідарність».

Північно-Кавказький окружний військовий суд у  Ростові-на-Дону у понеділок 24 грудня винесе вирок чотирьом кримським татарам із анексованого Бахчисараю: Ремзі Меметову, Руслану Абільтарову, Енверу Мамутову і Зеврі Абсеітову.

Активісти об’єднання «Кримська солідарність» переконані, що кримські татари не мають стосунку до тих злочинів, в яких їх звинувачує російське слідство.

«Всі докази побудовані на »експертизах« і підставних »засекречених свідках«. Стоматолог, кухар, будівельник і підприємець не скоювали жодного адміністративного чи кримінального правопорушення. Сьогодні їх судять не за вчинки, а за переконання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели низку обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Зазначимо, російські прокурори просять призначити обвинувачуваним покарання у вигляді ув’язнення терміном від 10 до 17 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ