Про це пише ТСН.

Наразі відомо, що чоловікові 42 роки. Звати – Павло Петриченко. Мешкає в Одесі. Він не був членом жодного альпійського клубу.

Спершу по допомогу в організації сходження на Монблан просив у турагенства. Та згодом вирішив скористатися послугами місцевого гіда. Знайомі альпініста пишуть, врешті Павло вдався до екстримальнішого варіанту. На місці познайомився з поляком й на гору пішли удвох з ним.

Сходження чоловіки почали у п'ятницю. Й начебто усе йшло успішно, та раптово здійнялася хуртовина. Поляк повернувся назад до аварійного пункту-прихистку. Українець вирішив продовжити шлях далі. У критичний момент устиг подати сигнал тривоги. Через негоду рятувальники вчасно йому допомогти не змогли. Ґвинтокрили здійняли лише на наступний день, коли хурделиця вщухла.

Тіло альпініста знайшли на висоті близько 4 тисяч метрів. Серед версій, уночі, рятуючись від завірюхи, він міг зірватися зі скелі. До підкорення вершини йому не вистачило десь близько 800-900 метрів. Рятувальники кажуть, найімовірніше, снігова заметіль засліпила альпіністові очі. Він збився зі шляху, втратив орієнтири.

Як повідомляв «Вголос», у Франції при сходженні на гору Монблан загинув 42-річний альпініст з України.

Монблан – найвища вершина у Західній Європі, одна із найнебезпечніших. Щороку вона манить тисячі альпіністів. Лише за останні три тижні ці альпійські схили забрали життя ще п'ятьох людей – француза, чеха, південнокорейця та двох німців. Безвісти зник японець. Щороку ж на Монблані гине близько сотні людей. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ