Якщо Україна не буде дотримуватися рекомендацій Венеціанської комісії щодо Конституційного суду та антикорупційних органів, то відносини з Євросоюзом можуть суттєво погіршитися.

Про це повідомив очільник представництва України при ЄС, посол Микола Точицький під час онлайн-брифінгу з Брюсселя у понеділок, 21 грудня.

За його словами, найголовнішою проблемою, яку порушують у дискусіях із Євросоюзом, є проблема якісного і досконалого завершення судової реформи. На думку посла, у разі недотримання формули Венеціанської комісії, якою обумовлено повернення до декларування доходів українських посадовців, вікно можливостей для нашої держави закриється.

Микола Точицький також зауважив, що без судової реформи кроки України щодо децентралізації, земельної реформи, об’єднання територіальних громад не будуть ефективними. Водночас він запевнив, що органи роблять все можливе, аби запобігти санкціям з боку Європи.

Нагадаємо, що 9 і 10 грудня Венеціанська комісія оприлюднила два висновки, які стосують конституційної кризи в Україні. Зокрема Верховній Раді рекомендують більш чітко прописати ситуації, за яких може бути обмежена діяльність КСУ, а суддям Конституційного суду рекомендують більш конкретно вказувати причини неконституційності законів під час прийняття рішень.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ