Члени правлячої Консервативної партії Великобританії обрали колишнього міністра закордонних справ Бориса Джонсона своїм новим головою, а також прем'єром країни.

Про це повідомляє газета The Guardian.

Сказано, що Джонсон отримав 66% голосів консерваторів. Його конкурентом на виборах лідера партії був міністр закордонних справ Джеремі Гант. Зазначимо, що Джонсон офіційно вступить на посаду глави уряду Великобританії 24 липня.

Головним питанням в їхніх програмах є підготовка плану по Brexit: Джонсон обіцяв погодити новий план з Євросоюзом, однак допускав і можливість виходу без угоди. Через це троє міністрів, зокрема канцлер казначейства Філіп Хеммонд, обіцяли залишити свої посади протягом 36 годин після призначення Джонсона, а міністр освіти і навичок уже опублікувала свою заяву про відставку.

Нагадуємо, напередодні у Великобританії члени Консервативної партії завершили голосування за нового лідера партії, який також стане прем'єр-міністром країни.

Як писав «Вголос», країна була готова вийти ще у березні з ЄС, і Європа має зрозуміти, що Британія готова вийти без угоди.

ІА "Вголос": НОВИНИ