Про це повідомляє ЦТАК із посиланням на міністерство закордонних справ КНДР, - пише ТСН.

«Церемонія демонтажу ядерних випробувальних майданчиків запланована в період з 23 до 25 травня, залежно від стану погоди», - заявили у МЗС.

За даними відомства, технічна підготовка до церемонії вже розпочата.

Також зазначається, що спочатку ядерний випробувальний майданчик підірвуть, потім повністю заблокують записи; приберуть всі об'єкти спостереження, науково-дослідні інститути та структури охоронних підрозділів на місцях.

«Паралельно з демонтажем ядерного випробувального майданчика, охоронці та дослідники будуть вилучені, а навколишня площа випробувального поля буде повністю закрита», - додали у міністерстві.

Окремо зазначається, що на церемонію закриття допустять журналістів з п'яти країн: Росії, США, Китаю, Великобританії та Південної Кореї.

Влада КНДР раніше пообіцяла зробити процес демонтажу полігону публічним. Така домовленість була досягнута 27 квітня під час двостороннього саміту в прикордонному селищі Пханмунджом.

Нагадаємо, під час зустрічі 27 квітня очільники двох Корей домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років.

Як писав «Вголос», трьох громадян США, засуджених у КНДР за шпигунство і «ворожі дії», перевели з табору в готель під Пхеньяном. Північнокорейська влада пішла на такий крок напередодні саміту лідерів КНДР і США, проведення якого очікується у середині червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ