Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

«Українська сторона підтвердила готовність і в подальшому робити все можливе для виконання домовленостей ТКГ щодо великоднього перемир'я. Розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня – за умови відсутності стрілянини на цій ділянці», - написала Оліфер.

Вона також повідомила, що на всіх рівнях відбулося обговорення питання ремонтних робіт мостового переходу у Станиці Луганській. «Українська сторона вчергове наголосила: ми підтримуємо проведення облаштування мосту, який би відповідав параметрам, затвердженим відповідними компетентними інстанціями. Ключовим у цьому контексті є гарантії безпеки для ремонтних бригад», - йдеться у повідомленні.

Оліфер також поінформувала, що під час засідання Тристоронньої контактної групи Кучма висловив вдячність генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу за його увагу до проблем розмінування. Вона нагадала, що 4 квітня у світі відзначають Міжнародний день просвітництва з питань мінної небезпеки та допомоги у діяльності, пов'язаної з розмінуванням. Нині для України це питання є вкрай актуальним. 

«Під час бойових дій на Донбасі внаслідок інцидентів із мінами та вибухонебезпечними залишками війни поранено 1117 дорослих і 81 дитина; 619 дорослих та 25 дітей загинули», - підкреслила вона.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ