В Україні на кінець вересня цього року м'ясний кошик коштував 487 грн. Порівняно з аналогічним періодом 2017 року він здорожчав на 66 грн.

«До м'ясного кошика ввійшли по кілограму свинини, яловичини, сала, курячої тушки, вареної ковбаси, також десяток яєць. Його вартість розраховували на основі даних Держстату. За рік ці продукти подорожчали від 7 % до 26 %. Порівняно з минулим роком варена ковбаса додала 17 гривень за кілограм, свинина та яловичина — 15 гривень, сало — 10 гривень, курятина — 4 гривні. Десяток яєць подорожчав на 5 гривень», — написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє Gazeta.ua.

У вересні кілограм яловичини у середньому коштував 126 грн, свинини — 118 грн. Варену ковбасу продавали по 90 грн/кг, сало — по 70 грн/кг. Кілограм курятини коштував 59 грн, а десяток яєць — 24 грн.

Альтернативні підрахунки асоціації постачальників торгівельних мереж із кінця лютого по кінець вересня 2018 року засвідчують, що за останні сім місяців м'ясний кошик подорожчав на 11 %. За цей проміжок часу подешевшали лише яйця — на 6 %. Усі інші продукти демонстрували зростання. Ковбаса і свинина додали 18 %, курятина — 15 %, яловичина — 10 %, сало — 7 %", — каже Дорошенко.

Рекордно всі види м'яса здорожчали минулого року. Найбільше додало в ціні сало — 67 %, або 27 грн. Свинина здорожчала на 37 % — на 27 грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ