45-річного Сергія Федорова Велика Британія готова оголосити третім імовірним співучасником отруєння Скрипалів.

Про це повідомляє російське видання «Фонтанка».

Чеські ЗМІ заявили, що мінімум з 2014 року за Сергієм Скрипалем стежили російські спецслужби.

З цією метою до Праги вилітали Олександр Петров і Руслан Боширов, згодом звинувачені в замаху на вбивство в Солсбері.

За даними "Фонтанки", у січні-лютому 2014 року Сергій Федотов також здійснив подорож до Чехії. Петров, Федотов і Боширов тоді користувалися закордонними паспортами 64-ї серії з близькими номерами.

"Окрім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - в березні 2016, березні 2017 та березні 2018. Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як і Петров з Бошіровим, але іншим рейсом, а полетів 4 березня (в день замаху) разом з ними", - зазначає видання.

Водночас, зауважується, що ця інформація була у Скотланд-Ярду від початку, але з якихось причин її було вирішено не оприлюднювати одразу.

За інформацією російських журналістів, Сергій Федотов чудово підходить на роль третього підозрюваного. У Росії на нього немає оформлених нерухомості, транспорту і мобільних номерів, він відсутній у соцмережах і базах виконавчих проваджень. Номер його чинного паспорту на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам РФ, які місцем своєї реєстрації вказували штаб-квартиру Головного управління Генштабу Міноборони РФ.

"Очевидно, що про Федотова рано чи пізно оголосять офіційно, а приватні розслідувачі розкриють його справжні ім'я та біографію", - підсумували у виданні.

ІА "Вголос": НОВИНИ