Міністерство юстиції заплатило 12,5 млн гривень за послуги голландських та українських юристів, які представлятимуть інтереси України в апеляції на рішення суду в Нідерландах про повернення Україні експонатів музеїв з анексованого Криму, зокрема, колекції «скіфського золота».

Про це у вівторок, 30 жовтня, повідомляють Українськi Новини з посиланням на тендерну документацію.

Зокрема, 10 жовтня Мін'юст уклав контракт із голландською фірмою Bergh Stoop&Sanders N.V. на поставку в поточному році юридичних послуг у справі проти Амстердамського археологічного музею Аллард Пірсона, який зберігає українську колекцію "скіфського золота".

Сума угоди - 375 980 євро (еквівалент 12,5 млн гривень), також вказується, що погодинна оплата послуг 7 голландських юристів - 310 євро/год.

При цьому в договорі йдеться, що до процесу буде ще залучено третю особу - українська фірма "Сергій Козьяков і партнери" (власник - голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков), послуги її трьох юристів коштуватимуть 180 євро/год.

Всього планується сплатити 120 годин роботи юристів фірми "Сергій Козьяков і партнери" за 21 тисячу євро.

Юридичні радники зобов'язані будуть супроводжувати справу в суді і, крім того, зберігати в найсуворішому секреті інформацію про хід процесу.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ