Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зазначається, що на облаштування всієї території на Старокиївській горі витратили 89,3 мільйона гривень, але самі сходи обійшлися лише у 15 мільйонів гривень.

«У мережі з'явилась маніпулятивна інформація про нібито «золоті» сходинки. Я маю наголосити, що вартість робіт із реконструкції сходів становить 15 мільйонів гривень», – заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

За його словами, сходи спроектовано як збірну монолітну залізобетонну конструкцію з декоративними накладками «зі зносостійкої та вологозахищеної термодеревини на сходинках».

У прес-службі столичної влади уточнили, що за майже 90 мільйонів гривень на горі облаштували пішохідний маршрут із зонами відпочинку, озеленили територію, збудували платну вбиральню, встановили «тривожну» кнопку та камери відеоспостереження на сходах і алеї, зони доступу до WI-FI, встановили лавки, облаштували оглядові майданчики.

А також збудували підпірні стіни для захисту від зсувів і дренажну систему для відводу вод зі схилів, вандалостійке LED освітлення.

Спасибко наголосив, що замовник пильно стежить за якістю виконання робіт, тому проводяться перевірки, підготовлені дефектні акти, і всі недоліки робіт і зауваження будуть найближчим часом усунені.

Водночас місцевий мешканець, адвокат Клим Братківський опублікував у соцмережі фото якості робіт з реконструкції сходів, на яких видно, що з «вандалостійкого LED освітлення» стирчать відкриті дроти, а місцями воно відвалилося.

І самі металеві конструкції сходів, які відкрили трохи більше тижня тому, місцями вже поржавіли.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ