Про це повідомляє Інтерфакс

Найпопулярнішими видами плодово-ягідної продукції залишаються банани, яблука, виноград і апельсини. Так, у 2016 році було зібрано 113 млн тонн бананів, 89 млн тонн яблук, 77 млн тонн винограду, 73 млн тонн апельсинів.

Крім того, вирощено 47 млн тонн манго та гуави, 35 млн тонн плантанів (різновид бананів), 33 млн тонн мандаринів і клементинів, 27 млн тонн груш, 26 млн тонн ананасів, 25 млн тонн персиків і нектаринів.

На ці фрукти припадає понад 75% світового виробництва плодів і ягід.

З 1961 року загальносвітовий валовий збір фруктів становив 175 млн тонн, що вчетверо менше, ніж у 2016 році. Глобальне виробництво яблук, груш, персиків і нектаринів від початку спостереження зросло вп'ятеро.

Серед ягід найбільші обсяги виробництва утримує полуниця, урожай якої в 2016 році перевищив 9 млн тонн, що в 12 разів більше порівняно з 1961 роком. Валовий збір волоських горіхів у світі становить близько 4 млн тонн (усемеро більше за показник 1961 року).

Отже, зазначають експерти, виробництво плодово-ягідної продукції на сьогодні відображає глобальний тренд зростання попиту на свіжі й перероблені плоди та ягоди і стимулюється постійним зростанням населення планети та популяризацією здорового харчування. А також воно передбачає як екзотичні фрукти, так і традиційні культури, які вирощуються в помірних кліматичних умовах України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ