Сервіс e-малятко дасть можливість батькам новонародженої дитини повний спектр послуг із реєстрації новонародженої дитини.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду.

«Ми прийняли рішення звернутися до українського парламенту для того, щоб такого роду сервіси об'єднались в один сервіс, який ми умовно називаємо »електронне малятко« — е-малятко, і фактично українські громадяни змогли отримати повний спектр послуг із реєстрації новонародженої дитини — це реєстрація місця проживання, отримання допомоги при народженні дитини, реєстрація дитини в електронній е-системі Міністерства охорони здоров'я, реєстрація дитини як члена родини, яка сплачує податки, видача посвідчень батькам багатодітних сімей», — зазначив голова Мін'юсту.

З його слів можемо зрозуміти, що при ухваленні цього законопроекту родина через свій електронний кабінет зможе подати одну уніфіковану заявку, в якій визначить ім'я немовляти та послуги, які бажають отримати — цю заяву будуть опрацьовувати різні служби, які видадуть один електронний документ, що позбавить батьків необхідності ходити різними службами.

Як зазначив міністр, зараз свідоцтво про народження дитини можна отримати впродовж 24-х годин у 468 пологових будинках по Україні. За минулий рік за цією процедурою батьки отримали документи на 162 тисячі новонароджених (а це близько половини новонароджених). Ще 73 тисячі дітей були зареєстровані за місцем проживання за спрощеною процедурою.

При цьому голова уряду Володимир Гройсман додав, що уряд схвалив проект відповідного закону.

Як писав «Вголос», Гройсман анонсував створення онлайн-послуги “е-малятко”.

ІА "Вголос": НОВИНИ