Портал  auto.ria проаналізував які марки авто користувалися найбільшою популярністю саме в Європі? Тож лідирує Volkswagen.  Причому, японський конкурент Toyotа, на відміну від глобального ринку, в Європі вже не наступає «Фольксвагену» на п'яти, оскільки виявився лише на десятій сходинці рейтингу.

Перша десятка лідерів ринку Європи представлена, в основному, місцевими брендами (особливо якщо зробити поправку на виробництво «фордів» в Європі). У цьому сенсі Toyota, яка виявилося  «першою серед нетутешніх», отримала десяте місце рейтингу.

Автомобілі марки Volkswagen розійшлися по Європі тиражем в 2 221 749 автівок, зайнявши трохи більше 11% європейського ринку.

Друге місце -  компанія Renault, з результатом в 1 615 524 проданих машин. З огляду на те, що французький бренд наростив більше, ніж 10% продажів у порівнянні з показниками 2015 року, німецькому автогігантові мало що загрожує на червоній доріжці абсолютного лідерства.

Трійку бестселерів єврозони замикає Ford, який поліпшив продажі на 2%, реалізувавши 1 461 782 нових машин.

Намагаючись порівняти рейтинги найпопулярніших брендів Європи з підсумками продажів нових автомобілів в Україні, можна знайти певні подібності, - хоча звичайно, відмінностей куди більше. Наприклад, на першому місці в нашій країні влаштувалася все-таки марка Toyota. Притому, оборот нових авто компанії в Україні виріс на цілих 56% в порівнянні з 2015 роком. На другому місці, як і в Старому Світі, закріпився бренд Renault, а замикає трійку гучний у всіх сенсах слова Volkswagen. У десятці лідерів України немає люксових брендів, в той час як в європейський топ все ж затесався Mercedes-Benz - німецька марка влаштувалася на шостому місці. В той час, як четверте місце посів Opel  із1 114 074 реалізованих машин за рік.  П’яте місце займає бренд Peugeot з 1 092 427 проданих автівок за рік.
Серед люксових марок в Європі у топ-10 шикарних авто не так багато. В першу тридцятку крім «Мерседеса», піднялися ще троє: на 23-й позиції - Land Rover, а слідом - Porsche (28 місце),  за ним бренд  Lexus (29 позиція). Результати продажів останнього досить скромні - всього 69 333 реалізованих машин за рік.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ