У цьому переконана лікар Вікторія Савицька, пише ГолосUA.

Лікар твердить, що кавун здатний виводити з організму токсини, проте за умови, що плід буде свіжий, натуральний і вирощений без хімії. Вікторія Савицька не впевнена, що кавуни, які продаються у липні, є натуральними, тому вона радить дочекатися до їхнього сезону – це початок серпня.

Кавуни, для дозрівання яких використовувати нітрати, здатні викликати сильне отруєння, особливу небезпеку вони представляють для дітей. Тому якщо батьки вирішать купити кавун, то не варто пригощати ним дітей.

Обирати кавун потрібно ретельно – щоб не було ушкодженої скоринки. Все тому, що туди можуть потрапити шкідливі бактерії та мікроби. Не радить лікар купувати розрізані кавуни, це може стати причиною отруєнь.

ІА "Вголос": НОВИНИ