Такого висновку дійшли американські науковці, йдеться у сюжеті «Сніданку з «1+1».

Вони дослідили понад 100 тисяч людей. Зокрема, упродовж 16 років стежили за показниками їхнього здоров’я та порівняли зі змінами в дієті та способі життя. Результати їх шокували. Виявилося, люди, які їли м'ясо на грилі не менше трьох разів на тиждень, на 17% частіше страждали від підвищення артеріального тиску.

Результати дослідження підтверджує й експеримент. Нібито приготування м’яса за високої температури сприяє утворенню в ньому шкідливих речовин, які стимулюють підвищення артеріального тиску і провокують пошкодження серця та кровоносних судин.

При цьому те ж саме дослідження американських науковців показало: у людей, які їли м'ясо-гриль не частіше одного разу на тиждень, показники артеріального тиску були в нормі.

ІА "Вголос": НОВИНИ