Про це повідомляє Укрінформ

За спільну заявку трьох членів конфедерації футболу Північної і Центральної Америки та країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) проголосувала більшість делегатів 68-го конгресу Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в Москві.

На мундіалі-2026 вперше в історії зіграють 48 збірних.

Турнір 2026 року задіє 23 міста: в Мексиці - Мехіко, Гвадалахара, Монтеррей, в Канаді - Едмонтон, Торонто, Монреаль, в США - Нью-Йорк/Нью-Джерсі, Філадельфія, Балтімор, Вашингтон, Бостон, Цинциннаті, Нешвілл, Атланта, Орландо, Маямі, Х'юстон, Даллас, Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Денвер, Канзас-Сіті, Сіетл. У всіх містах вже є стадіони, які готові прийняти турнір такого рівня, так що витрати на інфраструктуру в заявці не закладені. При цьому організатори планують отримати прибуток в 11 млрд доларів.

У Північній Америці чемпіонат світу проходив тричі. У 1970 і 1986 роках турнір приймала Мексика, в 1994-му - США. Канада ніколи не була організатором чемпіонату світу.

На проведення чемпіонату світу 2026 року також претендував представник Африканської конфедерації футболу Марокко, для якого це була п'ята спроба отримати право прийняти світову першість - раніше країна безуспішно боролася за проведення турніру в 1994, 1998, 2006 і 2010 роках.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ