Про це у Фейсбуці написав місцевий правий активіст Вадим Позняков.

«Деталі по затриманій «сєпарші», яка намагалась підірвати пам'ятник УПА.
Звати Оксана Субботіна, мешкала на Павловому Полі, активна учасниця антиукраїнських шабашів у Харкові у 2014 році», – зазначив він.

«Для тих, хто розповідав, що це інсценування СБУ, а цієї людини не існує, приведу скріни з її сторінки ВК», – додав Позняков.

На одному з поширених ним скрінів – фото Субботіної, на якому вгадується жінка з короткою стрижкою, присутня на оперативній зйомці СБУ.

Інша ілюстрація «Укропи! Вдавіться! Фашизм не пройде!» розміщена на її сторінці у квітні 2015 року.

Крім того, на аватарці жінки – центральний елемент герба Харківської області, який часто використовували прибічники «Харківської народної республіки». Серед віртуальних друзів Субботіної – покійний лідер «Оплоту» Євген Жилін.

Як писав «Вголос», з квітня 2018 року спецслужби РФ відновили фінансування військово-політичної групи «Харьковское движение сопротивления», яка діяла з 2014 року, для проведення на території Харкова терористичної діяльності. Одна із учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам’ятник воїнам УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час закладання вибухівки під пам’ятний знак. Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання учасниці групи правоохоронці вилучили символіку терористичних організацій «Д/ЛНР».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ