Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на відповідний наказ №1025 від 17 липня 2018 року «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини», прийнятий відповідно до доручення прем’єр-міністра України та на виконання постанови Кабінету міністрів від 20 червня № 512. 

«Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою і видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини», - йдеться у повідомленні.

Отож, з 1 вересня 2018 року українські сім’ї при народженні дитини отримають набір із 25 речей для новонароджених.

До набору входять, зокрема: підгузки (не менше 94 штук в упаковці), вологі серветки (не менше 56 штук в упаковці), ситцеві пелюшки (розмір 80 x 95 см), фланелева, муслінова, а також багаторазова вологостійка пелюшки (розмір 60 х 80 см), дві шапочки, боді з коротким рукавом та боді з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Також «пакунок малюка» включає: термометр для води; термометр для тіла електронний, з гумовим наконечником; ножиці манікюрні дитячі; прокладки для лактації (не менше 60 штук), ковдра тепла/демісезонна та плед-ковдра; матрац для колиски; рушник махровий для купання з кутком; іграшка-брязкальце; крем та рідке мило-шампунь дитяче.

Весь комплект буде упакований в коробку-колиску з міцного картону, розмір 43×70×27 см.

Зазначена коробка виготовляється з міцного гофрокартону з кашировкою та повнокольоровим друком на дно та кришку коробки. А для зміцнення конструкції, в дно та бокові стінки мають бути додані окремі вставки. Такий пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ