Відстань між електрокаром і Червоною планетою становитиме близько 7 мільйонів км, йдеться в статті Popular Mechanics, – передає Укрінформ.

«Найближчий прогнозований підхід апарату до Марса між 2018 і 2030 роками відбудеться у 2020 році 8 жовтня. Відстань між ними становитиме 7 мільйонів км. Це далеко за межами впливу гравітаційної сфери Марса», – написав Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики.

За підрахунками астрономів, орбіта автомобіля перетинає орбіту Марса і навіть проходить поблизу орбіти астероїда Церера. Її перигелій (найближча до Сонця точка орбіти) становить 0,98 астрономічних одиниць, а афелій (найвіддаленіша від Сонця точка орбіти) – 2,61 астрономічної одиниці.

Додамо, повз Землю Tesla Roadster пролетить кілька разів. Це відбудеться, за підрахунками астрономів, у 2021, 2026, 2031 і 2039 роках. В майбутньому розрахунки можуть бути скориговані, оскільки вони не враховують вплив деяких факторів, зокрема – сонячного вітру.

«Ближче всього в період до 2030 року родстер підійде до Землі після березня 2021 року. Відстань становитиме 45 мільйонів км», - додав Джонатан Макдауелл. Тим не менш, в 2073 році відстань між електрокаром і нашою планетою може становити лише 1,6 мільйона км.

Як писав «Вголос», 6 лютого о 22:45 у Флориді відбувся перший запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy. Ракета, за розрахунками, здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 63 тонн вантажу.

Згодом з’явилась інформація, що Tesla Roadster, який потрапив у космос у вантажному відсіку Falcon Heavy, залишив орбіту Землі і рухається до Пояса астероїдів.

Глава SpaceX Ілон Маск помістив у вантажний відсік ракети свій особистий автомобіль Tesla Roadster, за кермом якого сидить манекен. За задумкою Маска, автомобіль віддалиться від Землі приблизно на 400 мільйонів кілометрів і буде летіти зі швидкістю 11 кілометрів в секунду.

Американський хімік Вільям Керролл з університету Індіани назвав найбільші загрози для автомобіля Ілона Маска Tesla Roadster, який був запущений в космос на ракеті Falcon Heavy. Він підкреслив, що електрокар, ймовірно, буде зруйнований через рік-другий через космічну радіацію.

Згодом автомобіль Tesla, який був запущений в космос, внесли до переліку супутників.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ