Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомила речниця Національної поліції Львівської області Світлана Добровольська.

«З місця пожежі відібрано взірці для низки експертиз. Їх проводитимуть у Києві. Результати будуть відомими не швидше, ніж через 5-6 місяців», – пояснила Світлана Добровольська.

Також речниця Нацполіції Львівської області наголосила, що поліції у ДСНС Львівської області повідомили, що загоряння сталось через коротке замикання електромережі.

Як уже писав «Вголос», 3 лютого вночі у Львові загорілась дерев'яна церква Української православної церкви Московського патріархату, яка розташована між багатоповерхівками на Сихові.

У департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА повідомили, що повідомлення про пожежу в церкві надійшло о 02:18 год.

«Вогнем знищено обшивку даху, дерев'яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, підлогу та облицювання стін на площі 30 м2, пошкоджено церковний інвентар на площі 40 м2. Врятовано: будівлю церкви», – йдеться у повідомленні.

Натомість, за словами Архієпископа Львівського і Галицького Філарета (УПЦ МП), «радикально налаштовані люди» вирішили висловити свою політичну позицію, підпаливши храм Московського патріархату, що на проспекті Червоної Калини, 89.

Нагадаємо, 28 січня у Львові прихильники Московського патріархату викинули дитячі іграшки, які під стіни незаконно збудованого храму на проспекті Червоної Калини, 89 принесли активісти. Там патріоти хотіли вшанувати пам'ять про дитину, яку московський піп відмовився ховати.

Як наслідок, сталися сутички із представниками Московського патріархату, які заявили, що війни в Україні немає, а українська армія вбиває мешканців Донбасу. Після цього сепаратисти відразу сховалися в храм. Церкву оточила поліція. Також активісти заявили, що жодних погромів вчиняти не планують, а діятимуть лише законними методами.

Раніше «Вголос» детально розповідав про те, що згаданий храм на проспекті Червоної Калини, 89, представники Московського патріархату звели самовільно, захопивши земельну ділянку. Окрім того, що ділянкою адепти МП заволоділи незаконно, то вони ще і нападають на вірян Української православної церкви Київського патріархату, храм якої є поряд з московським.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ