Про це йдеться в листі компанії Facebook, оприлюдненому Конгресом США, пише УНІАН.

У документі йдеться, що компанія отримує інформацію про пристрої користувача: операційну систему, хард та версії софту, кількість вільного місця на диску, додатки, плагіни і назви файлів, а також рівень заряду батареї. Також Facebook отримує доступ до інформації про операції і поведінку користувача на пристроях, аж до того, чи відкрите вікно соцмережі у фоновому режимі і чи рухається курсор на екрані.

Окрім цього, Facebook збирає інформацію про ідентифікатори пристрою та програм, а також сигнали, що надходять на пристрій: зокрема – щодо найближчих доступних точок доступу Wi-Fi та сигналів Bluetooth. Компанія може встановити назву мобільного оператора або провайдера, використовувану мову і часовий пояс, і навіть номер телефону користувача. Враховуються також дані з налаштувань пристрою: місце в системі GPS, дані камери і зроблених фотографій. Збираються і файли Cookie, включаючи ID і налаштування.

Відзначається, що Facebook використовує отриману інформацію для надання своїх послуг, зокрема – персоналізації можливостей і контенту для окремо взятого користувача. Крім того, компанія може отримувати інформацію про користувачів і від сторонніх компаній.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ